Airmee fortsätter att expandera

Airmee går in för fossilfria trasporter. Foto: Airmee

Airmee växer till ytterligare fem städer. Det är Uppsala, Västerås, Enköping, Jönköping och Borås som står på listan. Airmee passar samtidigt på att lansera Borås som sin första helt emissionsfria leveransstad.

– Vårt mål är att möta konsumenters behov och efterfrågan på snabba hemleveranser utan att negativt påverka klimatet. Eftersom vi är ett snabbväxande bolag är ett stort fokus att växa på ett hållbart sätt. Vi är därför extra stolta och glada över att gå live i Borås som blir Airmees första helt emissionsfria leveransstad. Det innebär att alla leveranser kommer ske med elbilar eller cargo-cyklar som inte släpper ut några avgaser och som även minimerar bullernivåerna, säger Tobias Wahlfrid, Head of Sales på Airmee

Samtidigt satsar Airmee på fossilfria transporter i de andra städerna och på sträckorna mellan städerna som körs med tunga fordon. Airmee har som mål att vara helt fossilfria i slutet av 2021. När Airmee går live i de nya städerna når man över hälften av Sveriges befolkning vilket är en milstolpe för Airmees expansion i Sverige.

– Att över 50 procent av Sveriges befolkning nu kan få sina paket hemlevererade med Airmee är verkligen en milstolpe. Det har varit en snabb resa hit sedan vi gjorde vår första hemleverans 2018, avslutar Tobias Wahlfrid, Head of Sales på Airmee

Det är Airmees egenutvecklade plattform som optimerar logistiska flöden i realtid som är förutsättningen för företagets snabba tillväxt. I kombination med företagets så kallade “Smart Logistics Network” som innebär att förare och fordon matchas med en rutt utifrån vissa kriterier kan företaget även enkelt anpassa sig till peak-perioder och kraftiga volymökningar.