MoveByBike teknar avtal med Martin & Servera

Ett av Martin & Serveras långsiktiga hållbarhetsmål är att verksamheten ska vara klimatneutral senast 2030. Foto: MoveByBike

Martin & Servera jobbar med utveckling av framtida miljövänliga leveransmetoder för att nå egna hållbarhetsmål. Nu testas två olika alternativ i Malmö.

Ett av Martin & Serveras långsiktiga hållbarhetsmål är att verksamheten ska vara klimatneutral senast 2030. Därför testar Martin & Servera olika smarta, smidiga, säkra och fossilfria distributionslösningar. Just nu pågår försök både med cykelleveranser och nattleveranser med elfordon i samarbete med Malmö stad.

Nu tecklar MoveByBike avtal med Martin & Servera om att ansvara för delar av grossistföretagets leveranser i Malmö, och på sikt i Stockholm och Göteborg.

– Idén att testa cykelleveranser kommer från ett samtal med Malmö stads transportutvecklare som handlade om hur framtida leveransmetoder kan göras på ett mer hållbart sätt. Det här är helt nytt för oss, men nu testar vi för att se om det här kan vara ett bra komplement framför allt i stadskärnan i större städer, säger Simon Tideman, platschef på Martin & Servera Logistik i Halmstad.