Sex bussbolag bildar tillsammans Merresor

Merresor är en del av Transdev Sverige. Foto: Transdev

Björks Buss, Lindbergs Buss, VS&Perssons, Siljan Buss kommersiella verksamheter och Flygbussarna Charter samt Båtbussarna slås nu ihop under varumärket Merresor. Nytt namn och ny användarvänlig webbsida kommer göra det enklare att boka bussresor samtidigt som framgångsreceptet med god service och hög kvalitet är kvar.

– Vår styrka ligger i vår lokala närvaro, med sammanslagningen blir vi en betydligt större aktör där vi kan dra nytta av våra resurser och samarbeta på ett nytt sätt. Att samla våra lokala bussbolag under namnet Merresor gör att vi kan erbjuda hållbara och trygga resor med en bättre helhetsupplevelse, säger Jörgen Karlsson vd på Merresor.

Bussarna håller på att omprofileras och snart kommer uniformerna att bytas ut. En ny användarvänlig webbsida gör det enkelt att boka bussresor och skräddarsy resor efter behov.

– Vi befinner oss just nu i en mycket tuff period. Men när vi kommer kunna få resa som vanligt igen så kommer man enkelt kunna boka en bussresa på vår webbsida för att se hockeylaget vinna på bortaplan eller låta kollegorna på företaget kicka igång det nya året i en avlägsen trädkoja i skogen. Vi kommer också erbjuda tilläggstjänster som hotellbokningar, biljetter till evenemang och catering ombord på våra bussar, fortsätter Jörgen Karlsson.

Merresor är en del av Transdev Sverige och erbjuder kommersiell kollektivtrafik. Utöver bussverksamheten erbjuder Merresor persontrafik med tåg samt trafikledning och ersättningstrafik med buss under varumärkena Snälltåget och Bussakuten. Varje år görs 1 miljon resor med Merresor.