Apotea utvecklar sin automation

Systemet hanterar 1000 beställningar per timme. Foto: Apotea

Apotea är Sveriges första fullskaliga och ett av de snabbt växande onlineapoteken som levererar cirka 700 000 paket per månad. Företaget är känt för att anta de innovationer som presenteras på marknaden. De senaste åren har Apotea byggt ett miljövänligt logistikcenter och installerat ett automatiserat system från SSI Schäfer för att hålla jämna steg med snabb tillväxt. I år beslutade Apotea att utvidga den befintliga lagerlösningen för att täcka den ökade efterfrågan.

Förra året utvecklade och implementerade SSI Schäfer en automatisk plocklösning med A-frame för Apotea. Systemet var helt installerat förra hösten, men på grund av Apoteas snabba tillväxt är det redan dags att utvidga systemet till nästan dubbel prestanda.

Onlineapoteket Apotea har vunnit pris för att vara Sveriges mest populära onlinebutik och uppskattas av kunderna för snabba leveranser, rimliga priser och en bra kundupplevelse. För att säkerställa samma kundupplevelse i framtiden fortsätter Apotea att arbeta tillsammans med SSI Schäfer för att fortsätta utveckla och optimera sin leveranskedja.

Det befintliga A frame systemet på Apotea kan lagra upp till 1 500 produkter och ger plockningskapacitet på upp till till 1 400 beställningar per timme och kommer snart att stödjas av ytterligare en A-frame som kommer hantera  1000 beställningar per timme.

– Vi är mycket nöjda med vår A-frame och hur den effektivt har utökat vår kapacitet. Därför fortsätter vi att implementera ny automation tillsammans med SSI Schäfer och jag ser verkligen fram emot att se vår nya, ännu snabbare A-frame i bruk säger Pär Svärdson, vd för Apotea.