Bellman Group köper SÅCAB

Bellman Group förvärvar samtliga aktier i Såcab Åkericentral: Foto: Bellman

Bellman Group har slutfört förvärvet av Såcab Åkericentral. Såcab förmedlar fordon och maskiner till alla typer av schakter med transporter inom bygg- och anläggningsbranschen samt bedriver återvinningsverksamhet söder om Stockholm. Genom förvärvet utökar Bellman Group sin kapacitet i Stockholmsregionen, samt får tillgång till en egen återvinningsanläggning vilket är strategiskt viktigt.

Bellman Group förvärvar samtliga aktier i Såcab Åkericentral och indirekt dess dotterbolag. Köpeskillingen uppgår till 77 miljoner kronor kontant.

Såcab verkar i huvudsak i Storstockholm och förfogar över ca 100 enheter bestående av entreprenadmaskiner och lastbilar. Företaget äger en återvinningsanläggning som tar emot och hanterar inerta schaktmassor som kan återvinnas i andra projekt. Bokslutet för 2019 är ännu ej reviderat, men nettoomsättningen för 2019 beräknas uppgå till cirka 185 miljoner kronor och bolaget har uppvisat en god lönsamhet de senaste åren.

– Infrastruktursatsningarna i Stockholmsregionen fortsätter och genom förvärvet av Såcab kan vi tillgodose våra kunders stora behov av transport och schakt i området. Dessutom gör återvinningsanläggningen vid Fors Trafikplats att vi kan korta transporter med massor från och till projektplatserna, vilket både är lönsamt och miljövänligt, säger Håkan Lind, vd Bellman Group.