Climeon gör framgångsrika driftstester till sjöss

Heat Power-modulerna presterade enligt förväntan och godkändes i driftstesterna. Foto: Climeon

Climeon har framgångsrikt genomfört den första testkörningen till havs med Virgin Voyages första fartyg, Scarlet Lady. I slutet av 2017 godkändes Climeons Heat Power-moduler vid ett Factory Acceptance Test för den första ordern från Virgin Voyages och Fincantieri. Sedan dess har modulerna installerats ombord Virgin Voyages första fartyg, Scarlet Lady. Nu har ännu en viktig milstolpe uppnåtts då fartyget, inklusive Climeons Heat Power-moduler, framgångsrikt genomfört den första testkörningen till sjöss, så kallade Sea Trials.

– Detta är en stor milstolpe för Climeon, vi har arbetat mot det här målet i många år. Jag är mycket stolt över alla våra medarbetare som har bidragit till installationen ombord på Scarlet Lady, säger Thomas Öström, vd för Climeon.

Climeon har varit ombord på Scarlet Lady under den första provturen till sjöss och seglat från Genoa till Marseille och sedan tillbaka från Marseille till Genoa. Heat Power-modulerna presterade enligt förväntan och godkändes i driftstesterna till sjöss. Scarlet Ladys första kryssning är planerad till april 2020.

– Vi är glada över att ha genomfört en så viktig milstolpe i och med testerna till havs. Vi har vår fantastiska besättning och deras passion och uthållighet att tacka för denna prestation. Vi är nu ett steg närmare att få våra sjömän ombord Scarlet Lady och kan bekräfta att Scarlet Lady seglar som planerat och vi är mycket nöjda med Climeon, säger Tom McAlpin, vd för Virgin Voyages.

Förutom till Scarlet Lady har Climeon levererat Heat Power-moduler till Virgin Voyages och Fincantieris nästa två fartyg som byggs just nu. I april 2019 fick Climeon ytterligare en order på Heat Power-moduler som ska levereras 2021 till det fjärde fartyget Fincantieri bygger åt Virgin Voyages.