DFDS storsatsar på nästa generations RoRo-fartyg

”Hollandia” är ett av världens största RoRo-fartyg. Foto: DFDS

Ett av världens största RoRo-fartyg ”Hollandia” sätts in på linjen mellan Göteborg och belgiska Ghent.  Rederi- och logistikföretaget DFDS storsatsar för att möta kundernas krav på snabba och effektiva transporter. Inom loppet av några år kommer en stor del av fartygsflottan att bytas och ut och moderniseras.

– "Hollandia” är ett av sex lika dana fartyg som DFDS beställt. Fartyget är ett av världens största RoRofartyg och har en lastkapacitet som gör att volymerna kan öka med cirka 50 procent.

– Investeringen är ett kvitto på att vi även i framtiden tror att Göteborg fortsätter vara Nordens största sjöfartsstad. Det finns en tilltro till långsiktigt tillväxt, säger Morgan Olausson, vd på DFDS Seaways.

Båten mäter cirka 240 meter på längden och kan transportera totalt 450 trailers, vilket motsvarar en vägsträcka på 6,7 kilometer med trailers efter varandra.

– Detta är nästa generations RoRo-fartyg. ”Hollandia” är magnifik men samtidigt smidig och smart med senaste teknik. Huvudpoängen med roro är att man ska kunna lassa och lossa snabbt, säger kaptenen Robin Gustafsson.