DFDS blir Nordeuropas största företag inom kyltransporter

Efter förvärvet ökar intäkterna för DFDS logistikavdelning till cirka 8 miljarder DKK, varav cirka hälften kommer från kyllogistik. Foto: DFDS

DFDS har precis tagit över HSF Logistics Group, som är en av Europas största företag inom kyllogistik för köttproducenter och andra livsmedelsproducenter, meddelade DFDS i ett börsmeddelande.

Köpeskillingen är 2,2 miljarder DKK. För det beloppet kommer DFDS att äga ett företag med en omsättning på 2,8 miljarder DKK och 1 800 anställda. Dessutom finns en flotta med cirka 700 lastbilar och 1700 kylvagnar, inklusive både ägda och hyrda enheter.

Förvärvet av HSF Logistics Group följer DFDS Win23-strategi för att öka försäljningen av logistiklösningar till utvalda industrier, inklusive kyllogistikkunder. 

- Jag är nöjd med förvärvet av HSF Logistics Group. Det utökar vårt tjänsteerbjudande avsevärt till ett brett utbud av livsmedelsproducenter. Det öppnar också för nya tillväxtmöjligheter och tillför godsvolymer till våra färjerutter, säger Torben Carlsen, VD för DFDS.

HSK-koncernen verkar från 22 platser i Europa, inklusive centrala distributions- och lagercentra i Nederländerna, Tyskland och Danmark. Dessutom finns det kontor i Kina och Marocko.

Gruppen har fyra varumärken med HSF Logistics som ett ledande varumärke i Nederländerna, Tyskland och Storbritannien.

N&K Spedition och Skive Køletransport är ledande varumärken på marknaden i Danmark och Skandinavien och står tillsammans för ungefär hälften av koncernens intäkter.

Eurofresh är ett varumärke som fokuserar på den tyska marknaden.

- Genom att bli en del av DFDS får vi tillgång till nya tillväxtmöjligheter. Detta gör att vi kan erbjuda kunderna bredare marknadstäckning och använda vår kombinerade expertis för att utveckla ännu mer effektiva och tillförlitliga lösningar, säger Martin Gade Gregersen, VD för HSF Logistics Group.