Gresvig väljer Click & Collectskåp till sin pilotbutik

Kunder kan nu handla online och hämta varorna i butiken. Foto: StrongPoint

Idag öppnar Gresvigs första pilotbutik på Sandvika Storsenter utanför Oslo, med StrongPoints Click & Collect-skåp tillgängliga för kunderna.

– Vi är glada över att Gresvig har valt våra Click & Collect-skåp i pilotbutiken i Sandvika. Lösningen bidrar till en tätare integration mellan e-handel och handel i butik som ger kunderna en bättre shoppingupplevelse genom större flexibilitet, säger Jacob Tveraabak, CEO för StrongPoint.

Under de kommande månaderna kommer Gresvig att profilera om över 80 butiker till Intersport och samtidigt uppgradera fler av sina butiker. Pilotbutiken på Sandvika Storsenter är det första steget i omprofileringen.

– Målet har varit att skapa en pilotbutik som ger en fantastisk shoppingupplevelse för alla sportkunder. Butiken kommer dessutom att fungera som en arena där företaget testar ny teknik och element som ska ge kunderna framtidens shoppingupplevelser. Vi är glada över att kunna erbjuda StrongPoints Click & Collect-skåp till våra kunder i Sandvika, säger Lars Kristian Lindberg, CEO för Gresvig.

Click & Collect-skåpen gör det möjligt för kunderna att handla saker online, och hämta dem i butiken, eller vid hämtstationer placerade inomhus och utomhus. Skåpen fungerar som så att kunden får en kod via SMS som de skriver in på en pekskärm i butiken eller vid hämtstationen varpå skåpet öppnas och kunden kan hämta varorna. Lösningen är integrerad med butiksdatasystemet.

– StrongPoint har fram tills nu levererat Click & Collect-skåp till dagligvarukedjor, anpassade till livsmedelsprodukter, men det här är de första skåp vi levererar som är anpassade till andra typer av varor, som kläder och sportutrustning. Detta öppnar vägen för oss att leverera till ett brett utbud av detaljhandelskedjor, med mycket olika produktgrupper. Vi ser fram emot att se skåpen användas i Intersport-butiken i Sandvika, avslutar Jacob Tveraabak.