Bostadsrättsföreningar i samarbete med bildelningstjänsten Elbilio

BMW och Elbilio inviger elbilspool i Bagarmossen. Foto: BMV

Den nya svenska bildelningstjänsten Elbilio möjliggör för bostadsrättsföreningar att skapa egna klimatsmarta elbilspooler. Nu inleds ett samarbete med BMW Sverige. BMW Sverige gör gemensam sak med Elbilio i ett samarbete som möjliggör för de 15 000 bostadsrättsföreningar och fastighetsägare, som är medlemmar i Fastighetsägarna, att skapa egna, helt elektrifierade bilpooler. Elbilio står för plattformen och BMW för mobiliteten i form av den populära elbilen BMW i3.

– Omställningen till en mer hållbar mobilitet omfattar mer än utökad räckvidd för elbilarna och bättre laddningsmöjligheter. Vi måste också skapa nya delningstjänster som är både praktiska och kostnadseffektiva för användaren. Detta samarbete är ett praktexempel på hur flera aktörer kan samarbeta för att möjliggöra elektrifierad körning och samtidigt minska trafiktätheten i städerna, säger Carl Lindwall, områdeschef BMWi Sverige.

Först ut att ansluta sig är BRF Söderbysjön i Bagarmossen, Stockholm. Från och med söndagen den 20 oktober har bostadsrättsföreningens medlemmar tillgång till Elbilio och en BMW i3 120 Ah.

– Elbilios affärsmodell bygger på övertygelsen att delning och elektrifiering är nyckeln till framtidens klimatsmarta mobilitet. Här har vi ett exempel på hur vi också kan dela på uppgiften att möjliggöra detta. BMW var tidigt ute med utvecklingen av eldrivna bilar och med BMW i3 har de lyckats skapa en bilmodell som tekniskt lämpar sig väldigt bra för delning. Det känns därför helt rätt att de står för fordonen när vi nu tar våra smarta bilpooler till Fastighetsägarnas nätverk. BRF Söderbysjön i Bagarmossen är först ut och fler är redan planerade, säger Jesper Lönnqvist, vd på Elbilio.