Skellefteå buss tillsätter ny vd

Marie Larsson blir ny vd på Skellefteå buss. Foto: Skellefteå buss

Marie Larsson blir ny vd på Skellefteå buss. Hon kommer närmast från tjänsten som avdelningschef för Kvalitet och förnyelse på Skellefteå kommun. Hon tillträder sin tjänst i början av 2020.

– Uppdraget känns otroligt spännande, utmanande och viktigt. Skellefteå befinner sig i stark utveckling, något som kommer att öka kollektivtrafikens betydelse. Om vi ska klara av invånarnas behov av såväl arbetspendling som privat resande krävs en kollektivtrafik som utvecklas i takt med samhället. Kollektivtrafiken spelar också en jätteviktig roll när det gäller klimatsmarta transporter och omställningen till ett hållbart samhälle, säger Marie Larsson.

Roger Marklund är ordförande i styrelsen för Skellefteå buss. Han tror att Marie Larssons långa och breda erfarenhet av utvecklingsarbete kommer att gynna kollektivtrafiken i Skellefteå.

– Kollektivtrafiken är en fråga som engagerar skellefteåborna. Med sin lyhördhet, sitt driv och sin erfarenhet av utvecklingsarbete tillsammans med såväl kunder som medarbetare är jag övertygad om att Marie Larsson kommer att kunna ta Skellefteå buss in i framtidens Skellefteå, säger Roger.

Marie Larsson har sedan 2012 arbetat som avdelningschef för Kvalitet och förnyelse på Skellefteå kommun där hon utvecklat kommunens verksamhet genom digitalisering. Att förstå invånarnas behov och att utveckla verksamheten utifrån förändrade förväntningar och beteenden har varit en viktig nyckel i det arbetet. 

– I Skellefteå är vi duktiga på det här med värdskap. När det gäller upplevelsen av bussresan, hos både invånarna och besökare, spelar våra busschaufförer en stor roll. De har kunskapen om platsen och har en viktig roll för välkomnandet och upplevelsen av Skellefteå, säger Marie Larsson