Volvo Cars lanserar helt nytt elektrifierat modellprogram

XC40 Recharge har en räckvidd på 40 mil på en laddning. Foto: Volvo

De kommande fem åren kommer Volvo Cars att lansera en helt elektrisk bil varje år, för att nå målet att helt elektriska bilar ska stå för 50 procent av den globala försäljningen 2025, och där hybrider utgör resterande 50 procent. Recharge kommer att vara samlingsnamnet för alla laddbara bilar med helt elektrisk eller laddhybrid-drivlina.

– Vi har sagt det flera gånger tidigare: för Volvo Cars är framtiden elektrisk. I dag tar vi ett nytt stort steg i den riktningen med lanseringen av vår helt elektriska XC40 och modellserien Recharge, säger Håkan Samuelsson, Volvo Cars koncernchef .

XC40 Recharge har en avancerad, helt elektrisk drivlina med fyrhjulsdrift som erbjuder en räckvidd på över 400 kilometer (WLTP) på en laddning, med en effekt på 408 hästkrafter. Batteriet laddas till 80 procent av kapaciteten på 40 minuter med ett snabbladdningssystem.

För att möta den förväntade efterfrågan på Recharge-bilar kommer Volvo Cars tredubbla produktionskapaciteten för elektrifierade bilar. Volvo Cars ambition är att laddhybrider ska utgöra 20 procent av den totala försäljningen 2020.