Maersk digitaliserar logistiken

Maersk får utökat digitalt stöd genom försörjningskedjan. Foto: Maersk

Maersk har valt JDA Warehouse Management som en del av sin strategi för digital transformation. Med JDA får Maersk utökat stöd i sin ambition att leverera full transparens genom försörjningskedjan och förbättra prestandan, liksom hantera eventuella störningar och förbättra kundernas försörjningskedjor.

Initialt kommer Maersk att implementera den molnbaserade lösningen JDA Warehouse Management i Göteborg och i USA senare i år. Man utgår från dessa platser för att sedan rulla ut tjänsten globalt på Maersk olika lageranläggningar.

 Digitalt är inte längre bara ett ord vi slänger oss med, säger Henning Goldman, Global Head of Warehousing and Distribution på Maersk. "Idag ger det ett enormt värde för våra logistik- och lagerkunder vad gäller förenkling och bättre prestanda. JDA:s djupa kunskap på området och ledande innovation utgör klart konkurrenskraftiga fördelar för sina kunder". 

Med JDA Warehouse Management kommer Maersk att kunna uppnå förbättrad prestanda och vinna klara konkurrensfördelar. Att snabbt kunna anpassa sig till förändringar och oförutsedda händelser är avgörande för logistikleverantörer som har ett stort antal kunder, leverantörer och transportörer att samarbeta med och säkerställa att rätt försändelser kommer till rätt plats, vid rätt tidpunkt.

 Maersk träder fram som ledare i logistikbranschen när de nu befinner sig på en strategisk resa mot en accelererad digital transformation, säger Johan Reventberg, President, EMEA på JDA.