DHL Supply Chain och Husqvarna förlänger kontrakt

Foto: Husqvarna

Husqvarna har varit en kund till DHL Supply Chain sedan 1985. Under dessa år har uppdraget expanderat i volym och idag omfattar uppdraget en yta på cirka 30 000 kvadratmeter. Husqvarnakoncernen är världens största tillverkare av utomhusprodukter som robotgräsklippare, trädgårdstraktorer, motorsågar och trimmers.. Koncernens produkter och lösningar säljs via fack- och detaljhandlare till både konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder.

DHL Supply Chain ansvarar för all lagerhantering av färdiga produkter för hela Husqvarnas Norden/Baltikum marknad samt även världsmarknaden för produkter huvudsakligen tillverkade i Huskvarna. Lagret ligger i Jönköping och det beräknas att DHL kommer att hantera cirka 350 000 kubikmeter varje år.  – DHL Supply Chain är en partner till oss sedan många år tillbaka. De har god kunskap om vår koncern och våra produkter, säger Mats Johansson, ansvarig för lager och transport på Husqvarna.

I det nya avtalet ingår ett förbättrat lagerhanteringssystem med möjligheter till förbättrad kvalitet i våra leveranser samt även produktivitetsförbättringar

– Vi är jätteglada över att Husqvarna gett oss förnyat förtroende genom att förlänga sitt kontrakt med oss, speciellt eftersom vi har arbetat tillsammans med dem i många år och känner kunden väl säger Alexander Söderberg, Business Director Sweden South på DHL Supply Chain.

– Husqvarna är ett genuint företag med stor potential och det är ett mycket starkt varumärke. Genom vårt väldigt täta samarbete pågår ständiga förbättringar både för oss och för kunden vilket vi båda vinner mycket på.