Norwegian tar in två två Boeing 737 MAX 8

Norwegian betalar för nya flygplan bara när de används. Foto: Norwegian

Norwegian utökar nu sin flygplansflotta med två Boeing 737 MAX 8, för att kunna klara av sommarens flygprogram med 270 destinationer. Norwegian fortsätter att utöka sin flygplansflotta. Nu meddelar bolaget att de ingått avtal om att hyra två Boeing 737 MAX 8-flygplan.

– Det här avtalet är ett viktigt steg i Norwegians plan att bygga en effektiv och modern flotta för framtiden. Flexibiliteten med ”power-by-the-hour” kommer att göra det möjligt för oss att anpassa vår kapacitet efter säsong och därmed justera för variationer i efterfrågan, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

För att Norwegian ska kunna uppfylla det redan annonserade flygprogrammet med avgångar till cirka 270 destination sommaren 2022, kommer leveransen av flygplan att påbörjas inom kort. 

Hyrestiden för flygplanen är på nio år. Avtalet ger Norwegian möjlighet att ersätta 737 MAX 8-planen med moderna kortdistansplan från Airbus. Flygplanen kommer att hyras av ett väl ansett företag som har ett långvarigt samarbete med Norwegian.

Avtalen gör det möjligt för Norwegian att även fortsättningsvis kunna erbjuda sina resenärer att resa så miljövänligt som möjligt.