BRA tillbaka i Växjö

Bra är nu tillbaka i Växjö och Småland. Foto: Bra

Flygbolaget BRA är tillbaka i Växjö.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu är tillbaka i Växjö och Småland och vi ser fram emot att hälsa både nya och gamla kunder välkomna ombord igen, säger BRA´s kommersiella chef Martin Erkenborn.

– För oss på BRA är det av största vikt att finnas där för alla som har behov av att flyga. Vi ser nu att efterfrågan på inrikesresor ökar och vi öppnar därför upp fler linjer för att knyta samman Sverige, och på måndag är det äntligen dags att koppla samman Växjö och Småland med Stockholms cityflygplats Bromma, fortsätter Martin Erkenborn.

Från premiären trafikeras flygplatsen en gång om dagen under vardagar. Under hösten utökas trafiken till flera dagliga avgångar måndag till fredag samt en avgång även på söndagar.

– Att återigen kunna ta sig till och från vår huvudstad på ett smidigt och tidseffektivt sätt är efterlängtat bland både näringsliv och privatpersoner. Vi önskar BRA välkommen tillbaka till Växjö Småland Airport, säger Ulf Axelsson vd Växjö Småland Airport.

Flygningarna görs med ett ungt och modernt propellerflygplan som är världens klimateffektivaste regionalflygplan. Samtliga resor som görs med BRA är fullt klimatkompenserade. BRA har som målsättning att vara det första fossilfria flygbolaget i världen senast år 2030, att öka biobränsleanvändningen och att vara det första kommersiella flygbolag som flyger elflygplan i Sverige.