East Capital förvärvar logistikpark i Estland

East Capital blir största ägaren av moderna logistikfastigheter i Baltikum. Foto: East Capital

East Capital Real Estate förvärvar logistikparken Via 3L i Rae kommun i Tallinn, med en total yta om 33 000 kvadratmeter. Loginvest, som är del av den baltiska logistik- och distributionskoncernen Jungent Group och logistiktjänstföretaget Via 3L, är säljare i transaktionen och kommer även att kvarstå som långsiktig hyresgäst. Transaktionen är den tredje investeringen inom ramarna för East Capital Real Estates fjärde fond.

Via 3L är en modern logistikpark med utmärkt läge nära Tallinns ringled, vilket innebär närhet till såväl de största motorvägarna som hamnar och Tallinns flygplats. Centrala Tallinn och hamnen ligger cirka 15 minuter från fastigheten, och flygplatsen nås på endast fem minuter. Logistikparken har uppförts i två faser, där den senare slutfördes 2014. Uthyrbar area uppgår till cirka 33 000 kvadratmeter. Transaktionen är en så kallad sale-leaseback där East Capital Real Estate IV förvärvat fastigheten från Loginvest som kvarstår som hyresgäst med ett långt avtal.

Investeringen är den tredje inom fonden East Capital Real Estate IV, vilken har ett huvudsakligt fokus på moderna kontors- och logistikfastigheter i Baltikum och Centraleuropa. Fondens tidigare investeringar inkluderar SEB:s estniska huvudkontor samt logistikparken Jankiskiu i Litauen. East Capital Real Estate IV planerar att investera EUR 400 miljoner.

– Vi är mycket glada över förvärvet av denna moderna logistikpark som har ett utmärkt läge och kompletterar vår portfölj väl. I och med detta inleder vi ett långsiktigt partnerskap med Via 3L som är en av de ledande logistikoperatörerna i regionen. Dessutom stärker transaktionen vår position som den största ägaren av moderna logistikfastigheter i Baltikum, med 240 000 kvadratmeter uthyrbar area i Estland, Lettland och Litauen,” säger Albin Rosengren, Partner på East Capital Group och ansvarig för East Capital Real Estate.