Tradera i samarbete med DHL

Tradera inleder ett samarbete med DHL Foto: DHL

Tradera inleder nu ett samarbete med DHL som gör det enklare för Traderas kunder att skicka och ta emot paket. Med en ny prissättningsmodell gynnas även kunder som skickar tyngre försändelser.

Handeln med begagnade saker på nätet växer starkt i Sverige och Tradera är Sveriges största e-handlare sett till antalet paket som skickas. Drygt 2,5 miljoner användare skickar mer än 11.5 miljoner paket om året via Tradera och det finns ett stort behov av enkla lösningar för frakt. Det nya samarbetet innebär att Traderas kunder enkelt och smidigt kan köpa frakt med DHL direkt i Traderas gränssnitt. 

– Konsumenter som handlar cirkulärt på nätet vill ha samma enkla fraktbokning som på andra e-handelssajter. Samarbetet med Tradera är strategiskt viktigt för oss och ligger helt i linje med vår ambition att förenkla för våra kunder genom digitala lösningar, säger Mikael Stange, Marknadschef på DHL E-commerce Solutions.

Med den gemensamma lösningen är fraktbokning bara några klick bort. Eftersom både säljare och köpare har konton på Tradera kan deras adressuppgifter automatiskt läsas in. Betalning sker direkt på Tradera. Säljaren kan sedan gå till närmast ombud för att skriva ut fraktsedel och skicka paketet. Både köparen och säljaren kan sedan följa försändelsen i Traderas gränssnitt.

– Vår vision är att driva omställningen till en cirkulär handel. En viktig pusselbit för att lyckas med det är att erbjuda smidig och prisvärd frakt. Tack vare vårt samarbete med DHL så kan vi erbjuda ett bredare utbud av leveransalternativ och en enklare och smidigare upplevelse för våra kunder, säger Stefan Öberg, CEO, Tradera.