Google och Ford inleder samarbete kring uppkopplade fordon

Ford genomför den mest omfattande transformationen i sin historia. Foto: Ford

Ford och Google meddelade ett unikt strategiskt partnerskap för att påskynda Fords omställning och omdefiniera den uppkopplade fordonsupplevelsen. Ford har också utsett Google Cloud till sin föredragna molnleverantör för att utnyttja Googles expertis inom data, artificiell intelligens och maskininlärning.

För att ytterligare driva på innovations-takten, skapar Ford och Google en ny samarbetsgrupp, Team Upshift. Genom att utnyttja talangen inom båda bolagen ska Team Upshift pressa gränserna för Fords transformation och möjliggöra nya, personliga kundupplevelser.

– När Ford nu fortsätter med den mest omfattande transformationen i vår historia med elektrifiering, uppkopplade- och självkörande bilar, bildar Google och Ford tillsammans ett innovationskraftverk som verkligen kan leverera en överlägsen upplevelse för våra kunder och modernisera vår verksamhet, säger Jim Farley, vd för Ford.

– Från det första löpande bandet till den senaste förarassistenteknologin har Ford satt innovationstakten för bilindustrin i nästan 120 år, säger Sundar Pichai, vd för Google och Alphabet.