Coops nya jättelager i Kjula har drabbats av leveransproblem

Eskilstunas terminal och varumottagning. Foto: Coop Sverige/arkivbild

Varuhyllorna på Stora Coop i Tuna Park i Eskilstuna ibland gapat tomma. Orsaken uppges vara att butiken har övergått till att få sina leveranser från det nya stora lagret i Kjula, vilket har medfört vissa utmaningar, enligt butikschefen Jonas Lidhammar, skriver Eskilstuna Kuriren.

Förändringen har inte gått helt smärtfritt och leveranserna har varit sena, särskilt för Stora Coop i Tuna Park. Lidhammar ser dock positivt på att ha lagret lokalt, trots initiala utmaningar, skriver Eskilstuna Kuriren.

Stora Coop i Eskilstuna brukade få torrvaror från Bro och färskvaror från Västerås, men nu kommer all mat från det nya lagret i Kjula. Även om hyllorna var väl fyllda när tidningen besökte butiken, fanns det tillfälliga brister, särskilt i sallad och vissa charkvaror, på grund av sena leveranser enligt Eskilstuna Kuriren.

Therese Knapp från Coop medger att det har varit problem med sena leveranser och ofullständiga beställningar på grund av uppstarten av det nya lagret i Eskilstuna. De arbetar för att lösa problemen men kan ännu inte ge en prognos för när de är avhjälpta.