Sellpy flyttar in i nyutvecklad logistikbyggnad i Rosersberg

Kilenkrysset och Bockasjö hyr ut 20 400 kvadratmeter i nyutvecklad logistikbyggnad. Foto: Bockasjö

Kilenkrysset Swe och Bockasjö hyr ut 20 400 kvadratmeter i nyutvecklad logistikbyggnad till Sellpy. Byggnaden är placerad på fastigheten i Rosersberg beläget inom Stockholm Nord Logistikcenter.

Affären innefattar ett hyresavtal tecknat på 10 år samt tillhörande grön bilaga. Byggnaden kommer att utrustas med en solcellsanläggning om 500 kW och miljöcertifieras enligt BREEAM. Beräknat tillträde är 1 september 2023.

– Bockasjö tillsammans med Kilenkrysset Swe ser fram emot att bygga en av branschens mest hållbara logistikbyggnader som Sellpy kommer att hyra – ett bolag vars affärsidé ligger rätt i tiden. Vi har följt Sellpy under ett antal år och beundrar deras utveckling och driv. Bockasjö har tillsammans med Kilenkrysset utvecklat fyra anläggningar i Rosersberg, säger Joakim Hedin, vd Bockasjö.

– Vi är mycket glada att få genomföra denna affär tillsammans med Bockasjö. Att det dessutom är just Sellpy som flyttar in känns extra positivt då vi blir en aktör som kan vara med och påverka till en mer hållbar utveckling, säger Annika Persson, vd och ägare Kilenkrysset Swe.

– Samarbetet med Bockasjö och Kilenkrysset Swe innebär att Sellpy kan fortsätta vår tillväxtresa och expansion inom hållbart mode och cirkulär ekonomi. Att kunna erbjuda en bra arbetsmiljö är viktigt för oss och med Bockasjö och Kilenkrysset Swe kan vi även erbjuda en ny och modern lagerfastighet för våra anställda, säger Oskar Nielsen COO och medgrundare på Sellpy.