A.P. Moller – Maersk investerar i ett 40 000 kvadratmeter TPL-lager i Taulov i Danmark

Taulov Dry Port är ett joint venture som grundades 2017 och ägs av FPA Pension och hamnbolaget ADP. Foto: A.P. Moller – Maersk

 

A.P. Möller - Maersk och Taulov Dry Port tecknar ett  avtal inom hållbara logistik- och lageranläggningar i DanmarkAvtalet har en total uppskattad potential på 1 miljard danska kronor i bostads- och lagerinvesteringar. Med avtalet blir A.P. Möller Maersk den föredragna logistikoperatören i Taulov Dry Port och kommer på uppdrag av sina kunder att sköta driften av lagren i torrhamnen. Lagerinvesteringarna finansieras gemensamt av ADP och PFA med A. P. Möller - Maersk som hyresgäst.

– Våra kunder behöver lösningar inte bara till sjöss utan även på land från babord och vidare till ett lager eller lager. Vår ambition är att stärka vår logistikverksamhet genom att erbjuda integrerade helhetslösningar och ta bort en del av komplexiteten från logistikkedjan, säger Vincent Clerc, vice vd för A.P. Møller - Maersk och vd för Ocean and Logistics.

– Det strategiska partnerskapet mellan Taulov Dry Port och Maersk Agency Denmark skapar perspektiv för storskalig logistik- och lagerlösningar för den danska och internationella marknaden, säger Mikael Fogemann, Chief Portfolio Manager, Nordic Real Estate, PFA.

Taulov Dry Port ligger centralt i Danmark som ett centralt europeiskt transportnav. Danska och internationella företag kan dra fördel av att ha nära till alla transportslag kopplade till en av de största danska djuphavshamnarna i Fredericia med containerterminaler, samt moderna och flexibla lagerlösningar.