Brittiska JLI Trading flyttar in i Logicenters logistikanläggning i Polen

Logicenters logistikanläggning BIK Wroclaw II ligger i anslutning till motorvägsavfarten A4. Foto: Logicenters

Det brittiska bolaget JLI Trading flyttar in i BIK Wroclaw II. Ett förhandskontrakt har skrivits med Logicenters om att hyra in sig på en yta av totalt 6 050 kvadratmeter. Avtalet börjar gälla redan under det tredje kvartalet av 2022. Utbyggnaden om totalt 22 500 kvadratmeter. av Logicenters logistikanläggning BIK Wroclaw II i södra Polen är i full gång och beräknas stå klar i början av september. Atlas Ward är huvudentrepenör i bygget som är i linje med Logicenters tydliga hållbarhetsprofil.

JLI Trading Limited är verksamt inom e-handelssektorn och grundat av den unge entreprenören Jack Lear. Bolaget började sin resa med att starta upp nätbutiken Bodysocks, som i dag är ett av de ledande företagen för design och leverans av maskeradklädnad i världen. I bolagets portfölj inkluderas även andra varumärken som BargainFox.com, Jobalots samt JLI Fulfillment.

Innan expansionen ens är färdigställd märker vi hur attraktiv BIK Wroclaw II blivit hos våra kunder. Vår första byggnad som stod klar för två år sedan är fortfarande fullt uthyrd och nu expanderar vi ännu mer. Redan i dag är 77 procent av de nya ytorna uthyrda till framtida kunder, vilket är ett bevis på anläggningens perfekta geografiska läge. Det känns otroligt roligt att få ombord JLI Trading Limited och kunna hjälpa dem att växa ännu mer i framtiden, säger Søren Rodian Olsen, vd för Logicenters i Poland.

Logistikanläggningen ligger i anslutning till motorvägsavfarten A4. Det är en idealisk plats för ett lager nära tätorten Wroclaw. Dessutom erbjuder fastigheten utmärkt logistik till resten av Polen och även den tyska marknaden. Under förra sommaren meddelade Logicenters att företaget expanderar utanför Norden med en första etablering i Polen. Landet är den femte största logistikfastighetsmarknaden i Europa och är dessutom en av de snabbast växande marknaderna på kontinenten.