Apotea bygger logistikcenter i Varberg

Apoteas nya logistikcenter kommer att ligga vid E6 i Varberg och blir 40 000 kvadratmeter stort. Foto: Apotea

Apotea expanderar och planerar nu ett nytt logistikcenter på västkusten i Varberg. Apotea har idag ett logistikcenter i Morgongåva på 38 000 kvadratmeter där man senaste året satsat hundratals miljoner i lagerautomation. Det nya logistikcentret i Varberg börjar byggas redan hösten 2022.

– Det nya lagret i Varberg kommer att ge oss möjlighet till snabbare leveranser i Syd- och Västsverige inklusive Göteborg och Malmö. Logistikcentret kommer att vara högautomatiserat med tydlig hållbarhetsprofil, gröna energilösningar och förhoppningsvis, Sveriges största solcellsanläggning på taket, säger Pär Svärdson, vd på Apotea.

Det nya logistikcentret kommer att ligga i Holmagärde, precis vid E6 i Varberg och kommer att vara på 40 000 kvadratmeter med cirka 400 anställda och en kapacitet att leverera 1 miljon paket i månaden. Just nu pågår ett nära samarbete med Varbergs kommun och Varberg Energi för en byggstart hösten 2022 så att verksamheten kan vara igång årsskiftet 2023/2024.

– Vi är väldigt glada över att Apotea har valt Varberg för sin fortsatta expansion. Apotea kommer att skapa hundratals nya arbetstillfällen och är ett expansivt bolag som utvecklar framtidens hållbara logistik, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande.

Apotea har i dag ett logistikcenter på 38 000 kvadratmeter i Morgongåva utanför Uppsala som sysselsätter närmare 800 personer. Den nya investeringen är en del av Apoteas pågående expansion, där man under året automatiserat och effektiviserat sin logistik med ett antal avancerade packrobotar och börjat bygga en autostore i Morgongåva.