Gerflor satsar på effektivare logistik

Gerflors nya lager är 6 500 kvadratmeter stort. Foto: Gerflor

I samband med ökad satsning på den nordiska marknaden har golvspecialisten Gerflor slagit ihop sitt svenska och norska lager för att öppna ett större lager med högre kapacitet i Göteborg.

– Vi ser denna sammanslagning som en viktig milstolpe i vårt nordiska samarbete. Resultatet är en mycket större lokal produkttillgänglighet, effektivare logistik och kortare leveranstider för varor som tidigare behövt beställas från våra fabriker, säger Mathieu Renou, Regional Director Norra Europa.

 I utkanten av Göteborg i Sörred Kubiklager står Gerflors nya lager—en sammanslagning av dess norska lager i Vestby och svenska lager i Göteborg. Utöver större kapacitet erbjuder Gerflors nya lokaler även ett förbättrat IT-system och en miljövänligare anläggning med grön betong i husgrunden och solceller på taket.

– Vi ville ha en byggnad som bidrar till modern och effektiv godshantering, en bra arbetsmiljö för våra medarbetare, och uppfyller dagens krav på ett hållbart bygge. Vi är övertygade om att denna investering i vår logistikinfrastruktur kommer att öka leveransförmåga och kundservice till våra kunder på sikt, säger Helene Falkman, Operations Manager.

Det nya lagret är cirka 6 500 kvadratmeter stort - tre gånger större än Gerflors föregående lager i Sverige och Norge som nu läggs ner i samband med denna sammanslagning. Flytten sker gradvis under juni och juli månad och beräknas vara i full drift efter sommaren.