Logicenters expanderar sin anläggning i södra Polen

logistikföretaget Unico växer i Logicenters anläggning i södra Polen. Foto: Logicenters

Det sydkoreanska logistikföretaget Unico fortsätter att expandera inom BIK Wroclaw II. Ett förhandskontrakt har precis skrivits på om att hyra in sig på ytterligare 11 250 kvadratmeter av Logicenters nyexpanderande anläggning i södra Polen. I början av 2022 gick Logicenters ut med nyheten om att företaget bygger ut sin anläggning, BIK Wroclaw II, i södra Polen. Atlas Ward valdes till huvudentreprenör och expansionen gäller en utökning om totalt 22 500 kvadratmeter i linje med Logicenters tydliga hållbarhetsprofil.

Utbyggnationen beräknas vara helt klar i september och är redan ett attraktivt objekt för kommande kunder. Redan nu har ett förhandsavtal skrivits med det koreanska logistikföretaget Unico som kommer att hyra in sig på 11 250 m2 i den nya delen av byggnaden där ytorna kommer helt att användas för lagerändamål. Sedan tidigare hyr Unico in sig på cirka 4 600 m2 i den ursprungliga byggnaden med bland annat moderna kontorslokaler.

Unico Logistics är en sydkoreansk logistikoperatör som varit verksam på den europeiska marknaden sedan 2010. Deras mål är att succesivt utöka sitt tjänsteerbjudande genom nya operativa kontor och lagerutrymmen. Det nya avtalet kommer att börja gälla redan under det tredje kvartalet av 2022.

Vår logistikanläggning ökar snabbt i popularitet. En stor fördel är det perfekta läget nära motorvägsavfarten A4, vilket många hyresgäster uppskattar enormt. Vår första byggnad som stod klar för två år sedan är fortfarande fullt uthyrd och nu bygger vi ut ännu mer. Vi är mycket nöjda med det undertecknade kontraktet och möjligheten som har erbjudits en befintlig hyresgäst att öka sin verksamhet med Logicenters, säger Søren Rodian Olsen, VD för Logicenters i Poland.

Under förra sommaren meddelade Logicenters att företaget expanderar utanför Norden med en första etablering i Polen. Landet är den femte största logistikfastighetsmarknaden i Europa och är dessutom en av de snabbast växande marknaderna på kontinenten.