Kraftig passagerartillväxt för Norwegian

Norwegians produktion har ökat med över 50 procent. Foto: Norwegian

Norwegians trafiksiffror för april visar att bolaget hade 1,4 miljoner passagerare. Det är runt 50 procent fler passagerare än månaden innan. Den senaste månaden har 1,4 miljoner passagerare valt att flyga med Norwegian.

– Vi har ökat utbudet rejält på kort tid, och har samtidigt stärkt resultatet, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

I månadsskiftet april startade Norwegian sommarprogrammet och produktionen har därför ökat med över 50 procent från mars. Trots antalet nya ruttöppningar är fyllnadsgraden fortfarande hög. Punktligheten påverkas något av kapacitetsutmaningar på flera flygplatser, men Norwegian har trots allt genomfört mer än 99 procent av alla reguljärflyg.

Bokningssiffrorna för sommaren är mycket positiva och företaget ser också att fler företagskunder vill flyga med Norwegian. Norwegian hade 1 400 396 passagerare i april, jämfört med 59 431 i april 2021. Fyllnadsgraden var 78,7 procent. Kapaciteten var 2 242 miljoner sittkilometer medan den faktiska passagerartrafiken var 1 764 miljoner sittkilometer. I april hade Norwegian i genomsnitt 60 flygplan i drift och 99,3 procent av reguljärflygen genomfördes. Punktligheten var 82,6 procent.