Hälsokraft bygger nytt logistikcenter i Botkyrka

Rani Malk, vd på Hälsokraft och Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande (S), tar det första spadtaget i Lovisebergs industriområde. Foto: Hälsokraft

Hälsokraft har sedan en tid tillbaka känt att vi vuxit ur sina lokaler i Sätra. Hälsokraft har fått ett positivt mottagande av Botkyrka kommun och det möjliggör att nå ambitiösa tillväxtmål. Företaget växer kontinuerligt på den svenska marknaden och etableringen skapar också möjligheter att expandera internationellt. Företaget ser fram emot att flytta in i den nya stora miljöbyggnaden med solceller om 13 000 kvadratmeter och planerar för att flytta hela verksamheten från Sätra till de nya lokalerna under Q2 2023.

– Vi är mycket glada över att kunna flytta vår verksamhet till Botkyrka kommun. Och för mig personligen är det en dröm att komma tillbaka till den kommun där jag började min resa och fick mina första arbetslivserfarenheter. Vi har fått ett positivt mottagande av kommunen och det möjliggör att vi kommer att nå våra ambitiösa tillväxtmål och stärka vårt varumärke. Företaget växer kontinuerligt på den svenska marknaden och etableringen skapar också möjligheter att expandera internationellt, säger Rani Malk, vd på Hälsokraft

– Vi är väldigt glada att Hälsokraft har valt att bygga sitt huvudkontor i Botkyrka. De blir ett positivt tillskott till Lovisebergs fantastiska industriområde med många nya arbetstillfällen som flyttar in till kommunen, säger Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande (S)

Loviseberg är beläget i Tumba cirka en kilometer öster om Tunarondellen på Hågelbyleden och 400 meter norr om Hamra gård. Här verkar företag inom bygg, transport och livsmedelstillverkning.