Merlett hyr 3 000 kvadratmeter logistiklokal i Ingared

Intill E20 mellan Lerum och Alingsås utvecklar Ingareds Företagspark 20 000 kvadratmeter logistik . Foto: Forum Arkitekter

Den globala koncernen Continental har förvärvat Merlett, som är ett marknadsledande bolag med försäljning av plastslang vilket nu utökas med gummislang av olika slag. Merlett som har haft sin svenska verksamhet förlagd till Gråbo industriområde har efter förvärvet sökt efter större och mer ändamålsenliga lokaler. Lösningen för Merlett blev till slut en nybyggd lokal i Ingared.

Närheten till E20 samt att det nya läget ligger nära befintlig lokal är två viktiga faktorer som gjorde att man valde att etablera sig i Ingareds Företagspark. Inflyttning är beräknad under Q1 2023.

– Det känns verkligen roligt att tillsammans med Ingareds Företagspark ha kunnat hjälpa Merlett till en ny lokal i logistikparken, säger Rikard Lindkvist, Head of Industrial & Logistics, Savills Sweden.

Från Ingareds Företagspark ser vi Continental/Merlett som en fantastiskt bra hyresgäst och ett mer etablerat varumärke är svårt att tänka sig. Genom att Continental/Merlett väljer Ingared så tror vi att det kommer att dra till sig ytterligare intresse för andra bolag att etablera sig i området. Vi ser fram emot ett långvarigt samarbete, säger Roland Bengtsson huvudägare i Ingareds Företagspark.

Med utmärkt skyltläge precis intill E20 mellan Lerum och Alingsås utvecklar Ingareds Företagspark 20 000 kvadratmeter logistik fördelat på tre byggnader varav två alltjämt är möjliga att hyra.