Wihlborgs hyr ut 5 900 kvadratmeter till YunExpress Nordic

På fastigheten Benkammen 16 finns framtida projektmöjligheter. Foto: Wihlborgs

Wihlborgs har tecknat avtal med en logistikkund om 5 900 kvadratmeter i Benkammen i östra Malmö, ett område med låg vakansgrad och stor efterfrågan. Tillträdet äger rum i juni 2022. Den korta vakanstiden från att nuvarande hyresgäst flyttar ut i mitten av april kommer att ägnas åt ombyggnation till den nya hyresgästen, YunExpress Nordic. YunExpress Nordic arbetar med så kallade lastmile-lösningar för e-handel. Företaget ingår i Migyston Logistics Services som flyttar sin verksamhet från Halmstad till Malmö.

På fastigheten Benkammen 16 finns framtida projektmöjligheter om cirka 4 500 kvadratmeter för att möta behov från YunExpress Nordic eller annan ny kund.

– Fosie och Jägersro bildar tillsammans Malmös största företagsområde. Här har vi en mycket låg vakansgrad och ser stor potential att stärka vår närvaro ytterligare på sikt. Med uthyrningen i Benkammen 16 har vi förbättrat våra möjligheter att vidareutveckla fastigheten, där vi kan addera ytterligare logistikytor, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.