Norwegian lyfter

Norwegian hade 940 000 passagerare i mars. Foto: Norwegian

Norwegians trafiksiffror för mars visar en positiv utveckling med växande antal passagerare och en kabinfaktor på över 80 procent. Den senaste tiden har företaget återöppnat flera baser och direktlinjer i Europa och fortsätter att öka kapaciteten fram mot sommaren.

– Vi är särskilt nöjda med att kabinfaktorn håller sig över 80 procent, trots att vi satt in väsentligt mer kapacitet i mars. Bokningssifforna visar en mycket god utveckling den senaste perioden och vi är mycket glada att se att den uppåtgående trenden på marknaden fortsätter. Vid påsk är det stor reseaktivitet och många fulla flyg. Mot sommaren återöppnar och introducerar vi nya resmål där våra kunder kan välja bland närmare 280 rutter i Europa, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Norwegian hade 940 149 passagerare i mars, jämfört med 71 399 i mars 2021. Kabinfaktorn var 80,3 procent. Kapaciteten var 1 485 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken var 1 193 miljoner sittkilometer. I mars hade Norwegian i genomsnitt 48 flyg i drift och 99,4 procent av reguljärflygen genomfördes. Punktligheten var 90,1 procent.

I sommarprogrammet planeras det för närmare 280 rutter till destinationer i Europa och Norwegian kommer ha omkring 70 flygplan i drift. Denna vecka tog företaget bort kravet om att använda munskydd ombord på alla flygningar.