Första flyget efter pandemin lyfter från Trollhättan-Vänersborgs flygplats

Nypremiär för direktflyget till Bromma från Fyrstads Flygplas. Foto: Trollhättan-Vänersborgs flygplats

Nu lyfter det första reguljära flyget efter coronapandemin från Trollhättan-Vänersborgs flygplats mot Stockholm Bromma.

– Efter två år är ordningen återställd. Dörren till bättre tillgänglighet har öppnats igen, konstaterar Anna Råhnängen som är vd för Fyrstads Flygplats.

Nypremiären för direktflyget till Bromma har varit efterlängtad av många. Inte minst inom näringslivet i Fyrbodal och västra Skaraborg, men också bland många privatresenärer. Nu är det åter möjligt att ta sig till den citynära flygplatsen i Stockholm på bara en timma.

– Ända sedan det nybildade och lokalt ägda flygbolaget Västflyg aviserade att de skulle ta upp trafiken igen har intresset varit väldigt stort, säger Anna Råhnängen. Vi har fått många samtal och många lyckönskningar.

– Flyget spelar en mycket viktig roll för hållbar attraktionskraft och ekonomisk utveckling i hela vår stora region. Tack vare den reguljära linjen till och från Bromma alla dagar i veckan, undantaget lördagar, har vi återtagit en plats i det svenska flygnätet. Nu går det snabbt och enkelt att både nå ut och att komma hit.

Intresset för direktflyget till Bromma återspeglar sig i antalet besök på Västflygs webbplats och i bokningarna.

– Resenärerna har gett fin respons och vi är nöjda med bokningsläget, säger Jenny Iodlovsky Norrby som är vd för Västflyg. Åtskilliga företag har visat förtroende för oss genom förköp av biljetter.

– För många personer inom näringslivet innebär detta att deras resande blir mer effektivt med mera tid hemma och färre hotellnätter på annan ort. Det är uppskattat att vi på det viset bidrar till ett hållbart arbetsliv.