Logicenters hyr ut till Movianto i Køge

Logicenters hyr ut högteknologiskt farmaceutiskt lager i Køge. Foto: Logicenters

Nu ingår Logicenters ett hyresavtal med det danska logistikföretaget Movianto. Avtalet omfattar ett högteknologiskt farmaceutiskt lager på en yta om 16 000 kvadratmeter och anläggningen beräknas vara färdigställd under tredje kvartalet av 2022.

Det är på Egedesvej i danska Køge som Logicenters nu skrivit ett avtal med ytterligare en hyresgäst. Hyresgästen blir Movianto som är ett ledande logistikföretag inom läkemedelsdistribution. Det långsiktiga hyresavtalet avser ett högteknologiskt farmaceutiskt lager på en total yta om 16 000 kvadratmeter. Lagret kommer likt Logicenters övriga fastigheter i Køge uppföras i linje med Logicenters tydliga miljöprofil med möjlighet att installera solpaneler på taket.

Det glädjer oss att vi nu ingår ett avtal med Movianto. Det högteknologiska lagret blir en toppmodern och hållbar logistikanläggning som kommer kunna tillgodose Moviantos behov samt effektivisera deras logistikverksamhet. Vi ser fram emot att välkomna Movianto till deras nya lager i Køge under tredje kvartalet av 2022, säger Thomas Petersen, Commercial Manager, Logicenters.

Moviantos nya lager är beläget i logistikområdet Scandinavisk Transport Centre där aktörer som Lidl och Netto redan verkar. Området erbjuder geografiska fördelar med närhet till Europavägarna E20, E55 och E47. Køge ligger även i nära anslutning till Köpenhamn och Køge hamn.

– Vi ser fram emot att flytta in i en ny lokal som är anpassad för vår verksamhet. Inom läkemedelsbranschen ser vi ett större behov av logistiklösningar och framför allt distribution. Vi tror att anläggningen i Køge kommer bli en viktig del för vår affär och för att fortsatt effektivisera vår distribution de kommande åren. Vi vill återigen tacka Logicenters för ett bra samarbete och vi ser fram emot att flytta in i vår lokal och få igång vår verksamhet i Køge, säger Marina Steensen, CEO DK, Movianto.