Logicenters bygger på spekulation i norska Moss

Logistikparken förväntas vara färdigutvecklad under 2025. Foto: Logicenters

Logistikfastighetsaktören fortsätter att utöka sin närvaro i Norge. Nu meddelar Logicenters att de förvärvat en mark från Skolt på en yta på över 70 000 kvadratmeter. Fastigheten på egendomen förväntas påbörjas under första kvartalet av 2023 och hela den utvecklade logistikparken förväntas vara färdigutvecklad under 2025.

Det är i norska Moss som Logicenters har förvärvat en tomt på spekulation. Under det första kvartalet av 2022 kommer Logicenters att börja förbereda marken som beräknas vara färdig för bygge under det fjärde kvartalet 2022. På tomten ska det till att börja med uppföras en fastighet som senare kommer att bli en del av en utvecklad logistikpark. Bygget av den planerade fastigheten kommer att påbörjas under det första kvartalet 2023. Hela logistikparken förväntas vara färdigutvecklad under året 2025.

Logistikfastighetsaktören är i dialog med flera spännande aktörer som Logicenters vill utveckla anläggningar för i den nya logistikparken i Moss.

– Vi är mycket glada över att ha säkrat den här tomten i Moss. Området har haft en stark tillväxt de senaste åren och vi ser att Moss har kommit i gång med en bra utveckling. Med hyresgäster i området som Greencarrier, Europris, HelloFresh, Onna Greens, Altus Logisitics, Etac och Rockwoll har Moss logistikpark under en längre tid funnits på kartan för stora logistikföretag, säger Ruben Krantz, Commercial Manager på Logicenters.

– Moss har dessutom en god tillgång till arbetskraft som vi märker blir allt viktigare för logistikföretagen. Parken ligger också alldeles intill Moss hamn och dess ”torrdocka”. Det finns alltså stora möjligheter till att enkelt få in och ut varor ut i landet med hjälp av containrar och fartyg som är miljövänligare än tunga transporter. Vår ambition är att utveckla en toppmodern fastighet med högt fokus på miljö, hållbarhet och energieffektivitet. I nuläget söker vi stora hyresgäster som likt oss fokuserar på detta,