PHL Transport digitaliserar sitt pappersflöde

I dag har PHL Transport en surfplatta med appen Moveit Bygg & anläggning installerad. Foto: Hogia

Onödig pappershantering är ett minne blott hos familjeägda betongåkeriet PHL Transport. Övergången till att hantera företagets transportsedlar digitalt har blivit både enkel och smidig genom Hogias molnbaserade system Moveit Bygg & Anläggning.

Familjen Larsson kan allt om betongtransporter. I dag arbetar den fjärde generationen inom branschen. Nu med Kim Larsson, som driver betongtransportföretaget PHL Transport sedan 2019, och hans syster Therese Larsson, som är kontorschef. Med 21 betonglastbilar och tre betongpumpar transporterar företaget betong över hela stockholm- och Mälarenområdet, och även runt om i Sverige.

Tidigare har PHL Transport hanterat sina transportsedlar helt manuellt. Då tog sig förarna till närmaste postlåda vid veckans slut för att skicka in sedlarna till kontoret via brev. I dag har förarna i stället en surfplatta i bilen med appen Moveit Bygg & Anläggning installerad, och via den skickas transportsedlarna in vid dagens slut med ett knapptryck.

– Det innebär att jag får in transportsedlarna dagligen och kan fakturera våra kunder med en gång. På så sätt får vi en bättre likviditet. Hela processen blir dessutom mer miljövänlig genom allt papper vi sparar in på. Mitt jobb har också effektiviserats, eftersom flera onödiga arbetsmoment har försvunnit, säger Therese Larsson.

På sitt tidigare jobb arbetade hon också med ett system från Hogia. Därför blev steget inte långt till att kontakta dem när det var dags för PHL Transport att effektivisera sin hantering av transportsedlar.