Dachser etablerar sig i Kristiansand

Med ett nytt försäljningskontor stärker Dachser sitt nätverk i både Norden och Europa. Foto: Dachser

Dachser Norway expanderar till Kristiansand för att ta nya marknadsandelar i den södra och västra delen av Norge. Med ett nytt försäljningskontor stärker DACHSER sitt nätverk i både Norden och Europa. Logistikmarknaden är mycket konkurrensutsatt och den nuvarande kapacitetsbristen skapar utmanande marknadsförhållanden. För att betjäna kunder i större delar av Norge etablerar Dachser Norway nu en försäljningsavdelning i Kristiansand för att stärka organisationens nätverk och fortsätta växa.

Hittills har Dachser Norway bedrivit verksamhet från filialen i Vinterbro utanför Oslo. Men med ett nytt lokalt försäljningskontor i Kristiansand är logistikleverantören redo att betjäna ännu fler kunder.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda våra tjänster i fler delar av Norge och att kunna betjäna ännu fler kunder. Det här är något vi har sett fram emot, säger Armend Krasniqi, General Manager för Europan Logistics Vinterbro.

Med det nya försäljningskontoret har Dachser Norway möjlighet att ge fler kunder enklare tillgång till Europa genom att erbjuda skräddarsydda import- och exporttjänster till Kristiansand, Stavanger och Haugesund.

Kristiansandsregionen är ett viktigt logistiknav i Norge och är den norska start- och slutpunkten för bland annat E18 och E39. Hamnen i Kristiansand är Norges viktigaste transportnav i söder och logistikleverantören kommer nu att avsevärt kunna förkorta ledtiderna till Europa för sina kunder i Kristiansand, Stavanger och Haugesund.

– Vi ser Kristiansand som ett viktigt logistiknav med bra färjeförbindelser till övriga Europa och det nya kontoret i södra Norge kommer att förkorta ledtiderna med upp till en dag vad gäller både import och export, fortsätter Armend.

Företaget har lyckats upprätthålla sin kvalitet och höga produktivitet trots att pandemin inneburit betydande utmaningar. Genom att hålla en stadig kurs mot målet att stärka sin position på den norska marknaden har organisationen haft en positiv utveckling de senaste åren.

– Vi fortsätter att fokusera på vidareutveckling och på att stärka det unika samlastningsnätverk vi har i övriga Europa. Vi ser att de tjänster vi erbjuder är efterfrågade i flera norska städer och därför är detta ett naturligt tillfälle för oss att expandera i Kristiansandsområdet. Vi ställer höga krav på genomförandet och vi expanderar i linje med vad vi har kapacitet att leverera. På så sätt är vi alltid säkra på att vi behåller vår kvalitet, avslutar Armend.

För att säkerställa kvalitet samtidigt som man växer har logistikleverantören även valt att utöka sina befintliga kontorslokaler i Vinterbro med över 200 kvadratmeter. I framtiden kommer det att vara viktigt att ha plats för fler stödfunktioner som kan hjälpa Kristiansandskontoret att vara ett gemensamt servicecenter.