Logicenters tecknar hyresavtal med Bring

Bring ska uppföra autostorelösning i logistikfastigheten i danska Køge. Foto: Logicenters

Logicenters påbörjar utvecklingen av ännu ett lager på en yta om 38 000 kvadratmeter i Køge utanför Köpenhamn. I samband med detta har Logicenters tecknat ett hyresavtal med Bring. I ett första steg, avser avtalet en e- handelsanpassad logistikfastighet med en yta om 14 000 kvadratmeter

– Det är mycket glädjande att få utöka samarbetet med Bring. Vi på Logicenters tycker att det är viktigt att kunna möta våra kunders behov och att Bring vill fortsätta växa med oss är ett bra kvitto på det. Sedan är Køge en plats där vi är väletablerade och vi är säkra på att det fortsatt kommer vara en viktig plats för transport- och logistikföretag, säger Matthias Kettelhoit, CEO, Logicenters.

Bring ska uppföra sin stora autostorelösning Shelfless i logistikfastigheten. Shelfless är en helhetslösning som genom teknik gör det möjligt för butikerna att helhjärtat fokusera på försäljning medan Bring sköter alla processer kring lagerhållning och leverans.

– Idag ställer våra kunder höga krav på leveranstid, pris och hållbarhet. För att möta dessa krav har vi tagit fram en automatiserad fulfilmentlösning, en sorts plug and play-lösning som bara de allra största e-handlarna haft tillgång till tidigare. Det geografiska läget i Køge gör att vi kommer kunna erbjuda leverans samma dag till två miljoner danskar, säger Rickard Slettmyr, ansvarig över etableringen av Shelfless i Norden.

Køge är beläget strax söder om Köpenhamn och är en strategiskt bra plats för logistikföretag med närhet till såväl hamn som europavägarna E20, E55 och E47. Anläggningen kommer även att uppföras i linje med Logicenters tydliga miljöprofil.