Air Leap ökar antalet avgångar från Mariehamn till Stockholm Arlanda och Åbo

Air Leap erbjuder ålänningarna dubbla turer mellan Mariehamn och Stockholm Arlanda samt Åbo. Foto: Air Leap

Air Leap utökar  antalet avgångar från Mariehamn till Stockholm Arlanda och Åbo. Turlistan utökas till två dagliga rundturer Marieham-Arlanda, en på morgonen och en på kvällen, måndag till fredag samt en på söndag. Vidare kommer det att finnas en tredje rundtur under dagen via Åbo till Arlanda.

– Vi är glada att vi nu återigen kan erbjuda ålänningarna dubbla turer mellan Mariehamn och Stockholm Arlanda samt Åbo och hoppas att denna förändring kommer stimulera till fler flygresor tillsammans med vårt interline avtal med SAS, säger Johan Giæver Marvik, kommersiell chef Air Leap

– I samband med återgången till två rundturer har vi beslutat att basera ett extra flygplan på Arlanda för att säkerställa regulariteten vid eventuella störningar, fortsätter Johan.

– Efter flera dagars förhandlingar har vi kommit till en bra lösning för ålänningarna som förbättrar tillgängligheten både väster- och österut. Samtidigt har vi tagit hänsyn till landskapets ekonomi och förhandlat om den mindre plantypen till ett reducerat pris. Vi är tacksamma för det goda samarbetet med Air Leap, säger infrastrukturminister Christian Wikström.