MoveByBike tecknar samarbetsavtal med Fruktbudet

MoveByBike kommer få ansvar för delar av Fruktbudets leveranser i Malmö. Foto: MoveByBike

MoveByBike Europe meddelar idag att man ingått ett samarbetsavtal med Fruktbudet i Norden. Samarbetsavtalet innebär att MoveByBike kommer få ansvar för delar av Fruktbudets leveranser i Malmö. Samarbetet planeras att startas den 1 januari 2022.

Fruktbudet levererar fruktkorgar och andra trivselprodukter till arbetsplatser i både Sverige och Danmark. Bolaget har 35 års erfarenhet på marknaden och över 6 500 bud levereras varje vecka. Samarbetet innebär att MoveByBike ansvarar för en viss del av Fruktbudets leveranser. Samarbetet planeras att starta i Malmöregionen för att sedan ev. expandera till Göteborg och Stockholm.

– Vi är otroligt glada över detta samarbetsavtal med Fruktbudet. Fruktbudet har en ambition att vara det mest ansvarstagande företaget i deras bransch när det gäller miljöfrågor – vilket går hand i hand med våra ambitioner. Samarbetet är ytterligare ett kvitto på att fler vill vara med på resan mot en mer hållbar och grön leveranskedja i Sverige, säger Lisette Hallström, vd MoveByBike.

– Fruktbudet vill leda utvecklingen och vara Sveriges mest miljö- och klimatmedvetna leverantör i fruktkorgsbranschen. Samarbetet med MoveByBike ger oss ännu bättre förutsättningar att nå det målet och vi ser fram emot att tillsammans bidra till en mer miljövänlig transport av fruktkorgar till arbetsplatserna i Sverige, säger Freddy Svensson, Logistikchef, Fruktbudet - Syd.