Digitaliserad tullhantering underlättar import

Descartes lösning för tullhantering ger full kontroll över import- och exportdeklarationer. Arkivbild

Sverre W. Monsen är leverantör av arbetskläder och andra textilier väljer en molnbaserad tullösning från Descartes för att förenkla och effektivisera sin tullhantering. Genom implementeringen av den nya GCT-lösningen, Global Customs and Transport, kommer Sverre W. Monsen att kunna hantera sin kommunikation med tullmyndigheterna snabbt och effektivt. Med en lösning för tullager så slipper företaget betala onödiga tullavgifter. Tillsammans med andra system hos Sverre W. Monsen, kommer lösningen från Descartes att på ett effektivt sätt underlätta hanteringen av tullager.

– Genom att använda Descartes lösning för tullhantering får vi full kontroll över våra import- och exportdeklarationer. När man har tullager är det mer flexibelt att ha ett eget system, vi kan snabbare och säkrare få den översikt som är nödvändig för vår tullhantering, säger Torstein Klokk Pettersen, ekonomichef på Sverre W. Monsen.

En viktig uppgift för Sverre W. Monsen AS är att se till att kunderna får sina varor när de vill. Med implementeringen av den nya lösningen GCT kommer deras tullhantering inte bara att vara enklare och mer effektiv, utan också helt uppdaterad och anpassad till nya och ändrade krav från tullmyndigheterna.

– Vi är stolta över att Sverre W. Monsen har valt vår lösning för att göra sin tullhantering smidigare och bättre. Vi är också glada över att få vara med och hjälpa dem att nå sina affärsmål, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes.