Transdev beställer 300 nya fossilfria bussar

Drygt 300 nya fossilfria bussar kommer till Norra Stockholm och Norrtälje under 2022. Foto: Transdev

Drygt 300 nya fossilfria bussar kommer introduceras i Täby, Vaxholm, Österåker, Danderyd och Norrtälje när Transdev börjar köra busstrafik i dessa två områden på uppdrag av SL. Beställningen omfattar bland annat cirka 40 nya dubbeldäckare som kommer köra på expresslinje Norrtälje-Tekniska Högskolan och på linje 670 Vaxholm-Tekniska Högskolan.

Det är väldigt roligt att få vara med och introducera nya bussar i Norrtälje och Norrort. Det är viktigt för oss att erbjuda pålitliga, säkra, bekväma och hållbara resor till våra resenärer. Att vi valde Volvo och MAN är ingen slump. Vi har samarbetat med dem tidigare, de lever upp till våra förväntningar och arbetar med hållbara leveranskedjor, något som är viktigt för oss och våra uppdragsgivare, säger Mattias Galante, ansvarig för uppstartsprojekten Norrtälje och Norrort på Transdev.

De nya bussarna är fossilfria, tillgänglighetsanpassade och erbjuder bättre komfort för resenärerna med USB-uttag vid varje säte och gratis WiFi. Bussarna tillverkas av Volvo och MAN och kommer att levereras löpande under 2022.