Vueling startar flyglinje mellan Stockholm Arlanda och Paris Orly

Glada miner när Vueling startar första flyet från Arlanda till Paris. Foto: Vueling

Vueling, medlem i International Airlines Group har nu lanserat sin första flygning från Stockholm till den franska huvudstaden Paris. Den nya linjen kommer att förbinda Stockholm med Paris Orly med tre veckovisa avgångar på måndagar, onsdagar och lördagar. Vueling har funnits på Stockholm Arlanda Airport sedan 2012, med service fyra gånger per vecka till Barcelona, flygbolagets huvudnav.

Charlotte Dumesnil - Director of Sales, Distribution and Alliances kommenterar lanseringen: “Vi är glada över att presentera Vuelings första flight mellan Stockholm och Paris Orly idag. Vuelings mål är att fortsätta bidra till turistnäringen, och valet att addera denna nya linje går i just den riktningen. Viljan att resa finns fortfarande och vi är beredda att erbjuda våra kunder nya populära resmål, för både semesterfirare och affärsresenärer, samt prisvärda priser för alla typer av resenärer”.

– Vi välkomnar linjen till Paris Orly och att Vueling för första gången expanderar i Sverige med en linje utanför sitt huvudnav. Paris är i särklass ett av de populäraste resmålen för svenskar och trafiken hade en stabil tillväxt under ett antal år innan pandemin. Majoriteten av passagerarna var turister men ett betydande antal svenskar bor i Paris med omnejd och många reser för att besöka familj och vänner. Stockholm är också ett populärt resmål för franska turister och den nya sträckan är ett välkommet tillskott även för den regionala besöksnäringen, säger Charlotte Ljunggren, Director Marketing and Commercial Development på Swedavia.