Lufthansa Cargo och WiseTech Global i bokningssamarbete

Lufthansa Cargo och WiseTech Global lanserar gemensamt bokningssystem. Foto: Lufthansa Cargo

Lufthansa Cargo och WiseTech Global tänker lansera en direkt ebookinganslutning mellan sina system vilket förbättrar bokningsprocessen för användare av CargoWise-plattformen för logistiktjänster globalt.

Integrationen kommer att ge CargoWise-kunder en förenklad bokningsprocess via sina egna IT-system, som tillhandahåller flygfraktpriser, flygtillgänglighet och bokningsbekräftelse i realtid. API-anslutningen kommer att öka speditörens produktivitet och eliminera manuell, fel och ge ökad synlighet och minska kostnader.

– Vi är glada att kunna samarbeta med WiseTech Global om denna eBooking-anslutning. Eftersom flygfraktindustrin fortsätter att uppleva en snabbt föränderlig miljö innebär möjligheten att ansluta direkt till CargoWise att vi ger våra kunder bokningsmöjligheter via sina egna system. Inte bara kommer denna eBooking -anslutning att gynna våra kunder med ökad effektivitet och produktivitet, det stöder också digitaliseringen av logistikekosystemet, säger Ashwin Bhat, Chief Commercial Officer på Lufthansa Cargo.

– Partnerskapet mellan CargoWise och Lufthansa Cargo är en vinst för våra respektive kunder och branschen i allmänhet. När vi fortsätter att säkra globala lanseringar med världens största speditörer, ger vår eBooking logistikoperatörer omedelbart tillgänglig kritisk information, inklusive priser och flygtillgänglighet, säger Scott McCorquodale, Chief Automation Officer, Air Cargo på WiseTech Global, sa:

Kopplingen mellan Lufthansa Cargos bokningssystem och CargoWise-plattformen kommer att baseras på ett API, vilket gör det enkelt för CargoWise-användare att boka flygfraktbolagets alla erbjudanden i realtid. Att maximera effektiviteten kommer att gynna alla inblandade. API-anslutningar är en av de viktigaste drivkrafterna för att ansluta alla inblandade parter i leveranskedjan för att göra flygfrakten snabbare och effektivare och förbättrar dessutom datakvaliteten.