Startar koldioxidneutral fraktflygförbindelse mellan Frankfurt och Shanghai

Koldioxidneutrala försörjningskedjor också möjliga med flygfrakt. Foto: Lufthansa Cargo

DB Schenker och Lufthansa Cargo har lanserat den första regelbundna koldioxidneutrala fraktflygförbindelsen mellan Frankfurt am Main och Shanghai Pudong. Nu införs veckovisa flygningar mellan Frankfurt am Main och Shanghai Pudong, där bränslebehovet täcks helt av Sustainable Aviation Fuel, SAF. Detta sparar cirka 174 ton konventionellt fotogen varje vecka.

Jochen Thewes, vd för DB Schenker kommenterar: "Från och med nu är koldioxidneutrala försörjningskedjor också möjliga med flygfrakt. Våra veckovisa flygningar mellan Frankfurt och Shanghai är start för en ny era. Vi är stolta över att redan ha övertygat så många kunder av denna framtidsinriktade produkt. Därefter måste näringslivet och politiken ta ansvar för att skapa mer kapacitet för regenerativa bränslen och ren luftfart.

– Med världens första hållbara fraktflygning med DB Schenker i slutet av 2020 visade vi att det redan är möjligt att flyga utan fossila utsläpp. Idag lanserade vi gemensamt världens första regelbundna hållbara fraktförbindelse. Detta banar väg för många fler anslutningar av detta slag. Vi räknar med vår branschs beslutsamhet och konsumenternas engagemang för att få detta från marken tillsammans, säger Dorothea von Boxberg, vd för Lufthansa Cargo.

Sustainable Aviation Fuel produceras huvudsakligen av biomassavfall, såsom använda vegetabiliska och matoljor. När SAF förbränns i motorn frigörs samma mängd koldioxid som tidigare avlägsnats från atmosfären under växternas ursprungliga tillväxt. Dessutom kompenseras växthusgaser som produceras under tillverkning och transport av bränslet fullt ut av hållbara kompensationsprojekt. Detta säkerställer att flygningarna är helt växthusgasneutrala.

Den veckovolym SAF som upphandlats av DB Schenker och Lufthansa Cargo motsvarar 174 ton fotogen, vilket är den mängd som behövs för anslutningen till Shanghai och tillbaka. Av tekniska och juridiska skäl är det emellertid för närvarande inte möjligt att bara tanka ett flygplan med SAF. Därför blandas SAF med konventionellt fotogen via flygplatsens tankningssystem.