Turkisk hamn får tio gummihjulsportalkranar från Konecranes

Nemport i Turkiet beställer Konecranes RTG-kranar. Foto: Konecranes

Turkiet, har beställt tio Konecranes Noell-gummihjulsportalkranar, RTG-kranar, för att hantera den ökande containertrafiken. Beställningen bokades i juli och kranarna kommer att levereras i oktober 2022.

– Nemport upplever ökad containertrafik. Vi bygger en ny containergård och en ny kaj för megacontainerfartyg. De nya RTG-kranarna kommer att vara central för produktiviteten. Som vanligt var Konecranes mycket proaktiva i att erbjuda lösningen, som har utvärderats noga av Nemport. Vi är övertygade om att Konecranes Noell RTG-kranar kommer att ge oss den prestanda och tillförlitlighet vi behöver. Redan från början har vi använt Konecranes RTG-kranar och mobila Konecranes Gottwald-hamnkranar med utmärkt framgång, säger företrädare för Nemport.

– Konecranes är engagerad i att uppfylla Nemports alla behov. Vårt arbetssätt passar bra med Nemports entreprenörsanda. De beställda Konecranes Noell RTG-kranarna gör det möjligt för Nemport att på bästa sätt tjäna sina kunder som växande handelsport i den Egeiska regionen, säger Adel Issa, försäljningschef, EMEA, Konecranes Hamnkranar