Stockfiller och Frigoscandia i strategiskt samarbete

Stockfiller och Frigoscandia inleder samarbete kring leveranser till dagligvaruhandeln. Foto: Frigoscandia.

Stockfiller och Frigoscandia inleder ett strategiskt samarbete. Det nya samarbetet inleds i samband med att konceptet Leap Delivery lanseras - en unik tjänst där livsmedelsleverantörer når dagligvaruhandeln via ett integrerat gränssnitt.

Den nya tjänsten innebär att det blir enklare för enskilda butiker att beställa varor som skall direktlevereras. En leverantörs sortiment blir nu inte bara möjligt att beställa via Stockfillers plattform, som redan används av tusentals butiker, utan kan nu levereras direkt via Frigoscandias logistiknätverk.

– Tjänsten är helt unik och den första i sitt slag. Nu öppnas nya möjligheter för våra kunder att öka sin försäljning och förbättra lönsamheten samtidigt som konsumenterna får ett mer varierat butiksutbud. Det enda som krävs är att man synliggör sina varor i vår plattform, och med Leap Deli-very som tillägg kan Frigoscandia integrerat hantera distributionen mot hela landet, säger Jesper Jannesson, medgrundare av Stockfiller.

– Via Leap Delivery öppnas marknaden upp även för mindre volymer att nå butiksledet utan att logistikkostnaden blir avgörande. Genom koordinerade samleveranser minskar antalet mottag för butikerna samtidigt som det blir färre antal kilometer på vägarna, vilket gynnar miljön. Viktiga parametrar att väga in säger Peter Haveneth, vd för Frigoscandia.

Intresset för tjänsten har varit stort, både från väletablerade livsmedelskoncerner, food tech bolag- och startups. Exempel på kunder är Orkla Foods Sverige, For Real Foods Nordic och Boalts Bröd.

– På Orkla ser vi ett ökat behov av att kunna erbjuda olika sortiment på olika butiker och platser i landet då målgrupperna ser olika ut och därmed butikernas önskemål. Leap Delivery är en effektiv hållbar distributionslösning och ett komplement till traditionella kanaler som ger våra kunder möjligheten att i specifika fall bredda och testa nya produkter och ge konsumenterna möjligheten till ett bredare utbud och valmöjligheter, något som tidigare inte varit möjligt, säger Henrik Eriksson, försäljningsdirektör på Orkla Foods Sverige.