Valmet beställer lagerautomatiseringslösning från Konecranes

Konecranes stärker Valmets interna logistik och materialhantering. Foto: Konecranes

Agilon är Konecranes lösning för automatiserad materialhantering. Lösningen ger kunder breda insikter och snabb åtkomst till material. Beställningen från Valmet i Karlstad ger produktionsarbetarna vid pappersmaskinerna enkel och säker åtkomst till material dygnet runt på ett energieffektivt och helt spårbart sätt. Beställningen bokades under andra kvartalet 2021.

Ordern omfattar ett 30 meter långt, 5,1 meter högt Agilon-system med två åtkomstpunkter för användare. Systemet kommer att integreras i Valmets ERP-system. Leveransen sker i december och omfattar ett fullserviceavtal med möjlighet till Agilon Global Technical Support som ger förebyggande underhåll och kundservice på distans dygnet runt. Valmet beställde också två traverskranar och en kranbana som del av förnyelsen av sitt lager.

– Vi ser fram mot att tillsammans med Konecranes ta steget till ett automatiserat logistiksystem som stärker vår operativa effektivitet och förbättrar utnyttjandet av golvytan. Dessutom stöder det vårt arbete med att trygga en säker arbetsmiljö för våra anställda och öka vår konkurrensförmåga, säger Malin Kilian, Valmets tekniska chef för mjukpappersmaskiner.

– Vi är mycket stolta över att ha fått förtroendet att stärka Valmets interna logistik och materialhantering för alla mindre artiklar och material. Samarbetet understryker Konecranes starka åtagande att hjälpa sina kunder och branscher att bli mer effektiva, hållbara och säkra genom investeringar i digitalisering och teknik, säger Mikael Johansson, försäljningschef vid Konecranes Agilon Sweden.