Kuehne+Nagel startar samarbete med Atomler

Atomler och Kuehne+Nagel arbetar för att uppnå snabbare ledtider på fraktpriser. Foto: Kuehne+Nagel.

Kuehne+Nagel leder digitaliseringen av transportindustrin genom att investera i forskning och teknik som bidrar till transparens, hållbarhet och effektivitet till leveranskedjor över hela världen. Genom att ingå ett partnerskap, kan Atomler och Kuehne+Nagel arbeta tillsammans för att uppnå snabbare ledtider på fraktpriser.

Atomler är ett svenskt tech startup baserat i Stockholm. I maj 2021 lanserade Atomler sin digitala plattform som förenklar handeln med återvinningsbara plastråvaror mellan företag.

– En kärnfråga har varit den tid det har tagit att beräkna kostnaden för frakt av materialet, förhandlingar kan inte ens starta utan en indikation på det totala materialpriset, säger CTO och medgrundare Johannes Schill.

– Hållbarhet genomsyrar hela vår verksamhet och är en del av våra kärnvärden. Vi arbetar just nu med att gå in i nästa fas av vår hållbarhetsstrategi, där vi genom vårt Net Zero Carbon-program tar ansvar för hållbar logistik tillsammans med våra kunder och partners. Partnerskapet med Atomler ser vi som en perfekt match och ett steg i rätt riktning mot mer hållbar transport, säger Helgi Ingólfsson, vd Kuehne+Nagel Sverige.