Samsung SDS tecknar 3PL-avtal med Kuehne+Nagel

Kuehne+Nagel ska sköta driften av den 15 000 kvadratmeter stora logistikytan i Torsvik, Jönköping. Foto: Kuehne+Nagel

Samsung SDS utökar sitt samarbete med Kuehne+Nagel som enligt avtal ska sköta driften av den 15 000 kvadratmeter stora logistikytan i Torsvik, Jönköping. Verksamheten i den nya anläggningen är igång sedan årsskiftet.

– Samsung SDS är en strategisk partner till Kuehne+Nagel sedan många år tillbaka och vi är väldigt glada över att kunna fortsätta växa tillsammans i Jönköping. Eftersom att verksamheten hade vuxit ur de befintliga ytorna i Norrköping är det glädjande att äntligen kunna välkomna Samsung SDS till den nya anläggningen i Torsvik, säger Tobias Laurén, Contract Logistics Director Kuehne+Nagel Sverige

Fastigheten Flahult ligger strategisk belägen i Torsvik, söder om Jönköping och området är en av de största och mest väletablerade logistikparkerna i Sverige. Förutom de geografiska fördelarna så som närhet till E4 och goda kommunikationer till andra delar i Sverige och övriga Norden så har fastigheten även en tydlig hållbarhetsprofil. Utöver den nyöppnade anläggningen i Jönköping bedriver Kuehne+Nagel Sverige lagerverksamhet i Göteborg, Staffanstorp, Eskilstuna och Norrköping.

– Att vi nu etablerar oss i Jönköping innebär inte enbart att vi kommer kunna erbjuda en bättre logistiklösning som ett resultat av att stora volymer hamnar närmare slutkund, utan även att vi kommer kunna skapa nya jobbtillfällen i närområdet, säger Tobias Laurén.