Taxi Göteborg anställer 100 nya chaufförer

Förare som anställs hos Taxi Göteborg får taxiutbildning kostnadsfritt. Foto: Taxi Göteborg

Steg för steg öppnar samhället upp igen och behovet av att resa ökar - så även behovet av taxiförare. Taxi Göteborgs medlemsåkerier söker nu 100 taxiförare. Restriktionerna i spåren av pandemin har slagit hårt mot taxibranschen. Svenska Taxiförbundets branschrapport för 2021 visar att sedan pandemins intåg har branschen tappat cirka 40 procent av sin omsättning, som 2019 uppskattades till cirka 14 miljarder.

Taxi Göteborg har under pandemin gått från cirka 460 bilar till knappt 300 och antalet förare från cirka 1 100 till 500. Efter flera tuffa månader är det fortfarande stora utmaningar för taxibranschen, men nu ser det alltså ut att ljusna ordentligt. Med fler vaccinerade och lättade restriktioner har människor börjar röra på sig i samhället och det märks också av hos Taxi Göteborg. Och för att möta den ökade efterfrågan på taxiresor söker Taxi Göteborgs medlemsåkerier 100 nya chaufförer.

– Idag har vi bilar som står stilla för att vi inte har tillräckligt med chaufförer, vi är i stort behov av att snabbt nyanställa förare för att möta efterfrågan. Under sommaren har beläggningen ökat på våra taxifordon och nu när skolan drar igång ökar även antalet serviceresor såsom skola och färdtjänst, säger Bo Edsberger, vd Taxi Göteborg.

Förare som anställs i Taxi Göteborgs medlemsåkerier erbjuds taxiutbildning kostnadsfritt.